Saturday, 8 October 2011

Virgin Coconut OIl (VC) / Minyak Kelapa Dara


Nutrition Facts:
(Average composition pe 100g)
Energy 6.8 kalori/g
Saturated Fat 92%
Monounsaturated Fat 2%
Polyunsaturated Fat 6%

Lauric Acid 48%
Myristic Acid 13%
Palmitic Acid 8%
Caprilic Acid 7%
Oleic Acid 6%
Caproic Acid 0.5 %
Protein 0%
Carbohydrate 0%
Cholestrol 0%
Sodium 0%
Vitamin E 0.28%
The antibacterial, anti viral and anti fungal properties of VCO are from the presence of Lauric acid in teh oil. Lauric acid hepls to prevent disease causing bacteria that may lead to skin infection.People should now consider the use of vco as a food supplement and overall health aid

Khasiat apabila disapu pada kulit kepala/ rambut:
Membantu menstabilkan kimia semulajadi pada epidermis kulit. Pelindung serangan & ancaman virus, kulat, mikrob dan bakteria. Membantu membentuk tisu, sel plasma darah serta merawatnya.
Melindungi kulit tubuh abdan dari pancaran ultra violet. Menyuburkan serta melicinkan kulit dan mengelakkan keguguran rambut

Khasiat bil diminum atau di makan
bertindak sebagai anti mikrob, anti virus, anti fungus dan anti parasit. Pemankin metabolisme dan sitem penghadaman tubuh.
Mono Laurin dan Caprin nya menyamai kolestrum dari susu ibu. Pemusnah kolestrol dalam kapillari serta meningkatkan daya imuniti & metabolisme tubuh. Menyerap Vitamin dan asid amino. Sangat baik untuk jantung. Meredakan stress padapankreas (untuk Diabetes) dan mengurangkan sakit jantung

No comments: